Bompenger

Dobbelt så dyrt

Prisene går opp 1. februar.

DYRERE: Trønderske elbilister må grave dypere i lommeboka fra og med neste måned. Foto: Heiko Junge/NTB
DYRERE: Trønderske elbilister må grave dypere i lommeboka fra og med neste måned. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert

1. februar øker prisen for bomstasjoner. Nytt fra februar er at du som kjører elbil må betale bompenger i alle bomstasjonene i Trøndelag. Bompasseringer som til nå ikke har kostet noe for elbiler, vil koste 50 prosent av prisen en fossilbil må betale.

Det skriver økonomiavisen NT24.

Prishopp

Samtidig øker elbilavgiften for Miljøpakken-bommene i Trondheim. Elbilene, som tidligere har hatt 80 prosent rabatt på bompasseringer får heretter bare 60 prosent rabatt. I kroner og øre vil dette medføre en dobling av prisen for innehaverne av elbiler.

Tidligere passerte elbilene bomstasjonene uten kostnad, men for et drøyt år siden ble det innført en ordning hvor elbilene betaler 20 prosent av prisen et fossilt kjøretøy betaler. Nå økes dette til at elbilene skal betale 40 prosent av prisen, skriver avisa

Andelen elbiler som har passert bomsnittene i Miljøpakken-bommene var i de to siste månedene i 2022 nesten 32 prosent.

Historisk

I bomringen i Oslo ble det satt en ny milepæl mot slutten av fjoråret.

- Det blir spennende å se hvor høy elbilandelen blir i 2023. På slutten av året i fjor så vi at elbil for første gang var den største kjøretøygruppen. Det er særlig dieselbilene som blir erstattet av nullutslipp på veiene i Oslo og omegn, sa analyseansvarlig Stian Strøm Arnesen i Fjellinjen til NTB i forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.