Dobbeltseier til Mitsubishi

Også årets Dakar-rally skulle vise seg å stå i Mitsubishis tegn. Men takket være Jutta Kleinscmidt oppnådde Volkswagen pallplassering.

Publisert
Sist oppdatert

I år som i fjor gikk førsteplassen til Mitsubishi-føreren Stephane Peterhansel. Franske Peterhansel tok ikke mindre enn fire etappe-seire og gjennomførte de 5.431 kilometer spesialdistanse på bare 52 timer, 31 minutter og 39 sekunder (52.31.39). Det betyr at Mitsubishi vant Dakar-løpet for femte gang på rad og for tiende gang i Dakar-løpets historie.

Dobbeltseier

Ikke nok med det, andreplassen gikk til den tidligere profesjonelle alpinisten Luc Alphand. Franske Alphand tok én etappe-seier og brukte til sammen bare 27 minutter og 14 sekunder mer enn lagkamerat Peterhansel. Med tanke på den enorme avstanden de to har tilbakelagt, er denne forskjellen oppsiktsvekkende liten. Legg forøvrig merke til at Alphand i fjor tok fjerdeplassen i en BMW X5.

Også spanjolen Nani Roma gjorde en imponerende jobb og sikret Mitsubishi sjetteplassen. Fjorårs-toer Hiroshi Masuoka måtte imidlertid bryte allerede på 10. etappe.

Volkswagen med to biler i fjor

Volkswagen vant faktisk Dakar-løpet i 1980. Men siden den gang har det vært få Volkswagen-biler å se på de øvre delene av resultatlistene. I 2003 bestemte imidlertid Volkswagen seg for å satse tungt på Dakar, noe som allerede har båret frukter. I 2004 stilte Volkswagen kun med to biler, men klarte likevel å sikre seg sjetteplassen ved hjelp av franskmannen Bruno Saby. Tyske Jutta Kleinscmidt gjorde også en svært god jobb for Volkswagen. Jutta tok blant annet en etappeseier, men grunnet et uhell med påfølgende motorhavari på sjette etappe, måtte hun nøye seg med en 17. plass dette året. Dette var en stor nedtur for Jutta, som vant Dakar-løpet for Mitsubishi i 2001 og som tok andreplassen i 2002.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer