Rekkevidden på Hyundai Ioniq EV

Dobler rekkevidden

Hyundai melder om en nær dobling av rekkevidden på Hyundai Ioniq EV. 

OPPGRADERES YTTERLIGERE: Hyundai Ioniq EV annonseres med oppgradert versjon før den første er kommet på markedet. Foto: Knut Moberg
OPPGRADERES YTTERLIGERE: Hyundai Ioniq EV annonseres med oppgradert versjon før den første er kommet på markedet. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den elektriske Hyundai Ioniq kommer på markedet i disse dager, med en rekkevidde på 28 mil.

Bilen rakk ikke engang komme på markedet, før selskapet annonserer at rekkevidden skal økes kraftig bare om litt over et år.

Det er bransjenettstedet Automotive News som forteller at Hyundai i løpet av 2018 kommer med en oppspritet Ioniq EV. Hvor lang rekkevidden blir er ikke kommunisert, men selskapet har hintet om minst 33 mil, basert på amerikanske EPA-tester. Dette vil etter NEDC-standarden, som foreløpig brukes i Europa, havne et sted rundt 50 mil.

2018 ser med dette ut til å bli året hvor lang rekkevidde virkelig brer om seg, også for de mindre bilene.

Fra før har Opel annonsert at Ampera-e vil få en rekkevidde på over 50 mil etter NEDC-standarden, og Tesla har i en årrekke snakket om sin Model 3, uten foreløpig å oppgi eksakt rekkevidde, annet enn at den skal bli lang.

Også Nissan skal komme med en kraftig bedret rekkevidde når de kommer med sin nye Leaf, om nå det blir navnet.

Dagens situasjon

Allerede i dag er det flere interessante småbiler på markedet som har, eller er i ferd med å få ganske god rekkevidde:

  • BMW leder småbil-racet per i dag med sin i3 94Ah. Oppgitt rekkevidde er 30 mil, basert på NEDC. Forvent rundt 20 mil sier BMW selv. Vi testet den til 24 mil.
  • Renault kommer utpå nyåret med en 40-mils utgave av Zoe, men vår erfaring er at Zoe er blant bilene med størst avvik mellom oppgitt og faktisk rekkevidde. Det gjenstår å se om dette også gjelder den oppgraderte versjonen.
  • VW setter sin 30-mils e-Golf i produksjon i desember. Bilene vil først komme på markedet over nyåret.
  • Hyundai lover 28 mil med sin første Ioniq EV, som entrer markedet i disse dager.
  • Nissan har allerede lansert en oppgradert versjon av Leaf, som skal gå 25 mil på en lading.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer