Døde under tyveriforsøk

Jakten på edelt metall endte i tragedie.

TYVERI: Det gikk helt galt da en mann prøvde å stjele en katalysator. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Folksam
TYVERI: Det gikk helt galt da en mann prøvde å stjele en katalysator. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Folksam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann i California mistet livet i forrige uke da han prøvde å stjele en katalysator fra en parkert bil. Det melder blant andre LA Times.

Tyveri av katalysatorer er et utbredt problem også her til lands.

Den inneholder edle metaller som platina, rhodium og palladium og mye av dette kommer fra Russland. Prisen på disse edle metallene har skutt i været den siste tida. I dag koster for eksempel Rhodium rett under 5000 kroner per gram. Palladium og platina koster omtrent som gull.

Tyveriforsøket som skjedde i forrige uke, fikk et tragisk utfall da mannen prøvde å sage av katalysatoren på den parkerte bilen.

Inne i bilen satt en kvinne og sov. Vedkommende våknet av lyden av saga, startet opp bilen og rygget ut av parkeringsplassen.

Kvinnen merket at hun hadde kjørt på noe og ringte nødetatene da hun oppdaget mannen skriver The Independent.

Mannen ble fraktet til sykehus, der han ble erklært død ifølge CBS Los Angeles.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer