Dodge Charger: Muskler fra USA

Ut av fortiden og inn i fremtiden: Muskelbilen Charger er tilbake, osende av kraft og selvtillit.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanerne i DaimlerChrysler-konsernet er på offensiven igjen med nok en påminnelse om fordums storhet. Dodge Charger, den populære "Muscle Car" fra 60-tallet har fått en verdig arvtaker. Bilen kommer i salg i USA i vår, og som vanlig er man fremsynt i USA hva angår årsmodell-betegnelsen; det er 2006 Charger vi allerede har med å gjøre.

Deler chassis med Chrysler 300 C

Meningen er å blåse liv i det gode ryktet merket hadde på 60-tallet samtidig som det posisjoneres for det 21. århundre. Vel å merke vil få fans fra den tiden kjenne igjen dagens bil; formgivning og stil ble definert før man bladde gjennom historieboken for å finne et passende navn. Den nye Dodge, som deler plattform med Chrysler 300C og Dodge Magnum, har dermed en utfyllende rolle å spille i markedet ved siden av disse produktene. Med sitt kupé-lignende design som gir den et noe sportslig preg, er den allikevel en familiebil med god plass og fire dører.

Charger kommer i en V6-variant med 250 hestekrefter, og i en kraftigere og mer troverdig HEMI V8-versjon som yter 340 hestekrefter. Denne er utstyrt med den kjente 5,7 liters motoren som, med et dreiemoment på 525 Nm, er den kraftigste i en Dodge personbil siden den legendariske "426 HEMI" fra 60- og 70-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer