Dodge Dart - litt av hvert

Hvordan skal Dodge klare å lage en bil som virkelig slår gjennom? Kan det være ved å klone det beste fra andre?

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dodge er som kjent en del av Chrysler, som igjen er blitt en del av Fiat, som igjen har merker som Alfa Romeo i stallen. Og når vi først snakker om hester, Ferrari er jo heller ikke langt ned på stamtreet. Nå skal Dodge forene mye av det beste i en og samme innpakning, og først ut er Dart.

Jeep satser i Norge

Gammelt navn, ny bil

Dodge Dart har i all tid vært ment å være en billig og relativt liten bil i amerikansk målestokk. Når jeg sier alltid, så er det naturligvis ment i all den tid den ble produsert, fra 1960 til 1976. Nå er navnet hentet opp igjen, og bilen har fått elementer fra både her og der. Hvorvidt det betyr det beste fra forskjellige verdener skal jeg vokte meg vel for å si.

Også Chevrolet satser

Amerikaner, eller italiener?

Som nevnt, nå er bilen like mye italiensk som den er amerikansk. Hvorvidt det er til dens fordel eller ulempe er det for tidlig å si noe om, men det er langt fra noen ulempe at bilen er basert på Alfa Romeo Giulietta. Men det stopper visstnok ikke der. I følge Car and Driver, har sjefen sjøl i Hyundai bekreftet at de skal levere girkassene som skal sitte i Dart. Det betyr at Hyundai leverer girkasse til dens to viktigste konkurrenter i det amerikanske markedet, Hyundai Elantra og Hyundai Sonata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer