Dodge i verstingklassen

Det er ikke annet en fasongen på denne bilen som er likt med en vanlig Dodge Ram. Under skallet er lastebilutstyret byttet ut med "sportsbildeler".

Publisert
Sist oppdatert
Dodge i verstingklassen

Dodge i verstingklassen

  1. Store bilder
Dodge i verstingklassen
Dodge i verstingklassen


"There is no replacement for displacement". Det er dette som amerikanerne jobber ut i fra, og Dodge Ram SRT-10 er et godt eksempel på ordtaket.

Hysterisk

I Dodge Ram SRT-10 er det ikke spart på noe. Under panseret sitter den samme V10-motoren som du finner i Dodge Viper. Effekten er på gode 500 hestekrefter ved 5.600 omdreininger og makismalt dreiemoment er 678 newtonmeter ved 4.200 omdreininger. Dette hentes ut av et totalt slagvolum på 8,3 liter. Effekten går via en spesiallaget sekstrinns manuell girkasse og ut til dekkene. Kontakten med bakken besørges av dekk i dimensjonen 305/40-22. Felgene er utført i såkaldt Viper-design.

Rask

Vi kan lese videre i pressemeldingen at 0 til 100 kilometer i timen skal gå på rett over fem sekunder. Det kan sammelignes med en Porsche 911 med 320 hestekrefter som klarer den samme øvelsen på nøyaktig fem sekunder. Vi må legge til at disse to bilene ikke har noen andre likheter. Dodgen klarer også en toppfart på 241 kilometer i timen.

Store bilder finner du her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer