Dodge Power Wagon: Ren muskelstudie

Her har tydeligvis Dodge satt seg som mål å skape den tøffeste trucken i gata. De har muligens greid det – og dertil er det en av de mest muskuløse truckene vi har sett.

Publisert

Vi skal ikke dvele ved hendige karosseriløsninger på denne bilen. Det har den ikke heller, og det er slett ikke det det dreier seg om. Det handler om rå kraft, og at dette virkelig skal synes – akkurat som en kroppsbygger med en for kort og trang t-skjorte.

Linjene taler for seg selv på denne bilen, og under panseret snakker tallene for seg selv. Hør bare:

I utgangspunktet er denne bilen tenkt levert med en 7,2-liters dieselmotor (!) – sevfølgelig med turbo. Eller – hva med en 8,0-liters V10-motor? I motsetning til de andre, og adskillig mer miljøvennlige alternativene fra DaimlerChrysler – som også har Dodge-merket under sine beskyttende vinger – er dette en bil som bare er laget for å være rå og sterk, fortrinnsvis i et land der drivstoffet er så billig at folk reagerer når literprisen skrus opp til 3 kroner per liter.

Og i motsetning til de andre og mer miljøvennlige alternativene fra dette konsernet, tror vi Power Wagon blir en realitet forferdelig fort. Våre amerikanske kolleger jublet nemlig hemningsløst da denne bilen kom dundrende over podiet. Og motorene? Ja, de finnes allerede!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.