Dodge Ram havner i Guinness

Kjører du Porsche Boxster risikerer du utrolig nok å bli forbikjørt av en original gateregistrert pickup. Monsteret heter Dodge Ram SRT-10.

Publisert
Sist oppdatert

Det var i forrige uke at en Dodge Ram SRT-10 virkelig ble satt på prøve på Daimler Chryslers egen høyhastighetsbane i Michigan. Og monster-trucken skuffet ikke. DaimlerChrysler, som eier det amerikanske bilmerket Dodge, opplyser i hvert fall at den store pickupen oppnådde 154,587 miles i timen. Dette tilsvarer utrolige 247,3 kilometer i timen.

Det betyr at Dodge Ram SRT-10 er verdens raskeste serieproduserte pickup og dermed vil få en notering i Guinness rekordbok. Det betyr også at bilen i teorien vil kunne kjøre fra en Porsche Boxster, som har en toppfart på 240 kilometer i timen.

Motor fra Viper

SRT er en forkortelse for Street and Racing Technology og 10-tallet avslører at vi finner en 10-sylindret motor under panseret. Motoren er den samme som vi kjenner fra Dodge/Chrysler Viper, noe som innebærer et slagvolum på hele 8,3 liter. Aluminiumsmotoren produserer 500 hestekrefter og 712 newtonmeter og frakter beistet fra 0 til 100 kilometer i timen på drøye 5 sekunder. Dermed er det ikke bare når det kommer til toppfart at Dodge RAM SRT-10 kan utfordre sportsbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer