Dodge Ram havner i Guinness

Kjører du Porsche Boxster risikerer du utrolig nok å bli forbikjørt av en original gateregistrert pickup. Monsteret heter Dodge Ram SRT-10.

Publisert
Sist oppdatert
Dodge Ram havner i Guinness

Dodge Ram havner i Guinness

  1. Fotoalbum


Det var i forrige uke at en Dodge Ram SRT-10 virkelig ble satt på prøve på Daimler Chryslers egen høyhastighetsbane i Michigan. Og monster-trucken skuffet ikke. DaimlerChrysler, som eier det amerikanske bilmerket Dodge, opplyser i hvert fall at den store pickupen oppnådde 154,587 miles i timen. Dette tilsvarer utrolige 247,3 kilometer i timen.

Det betyr at Dodge Ram SRT-10 er verdens raskeste serieproduserte pickup og dermed vil få en notering i Guinness rekordbok. Det betyr også at bilen i teorien vil kunne kjøre fra en Porsche Boxster, som har en toppfart på 240 kilometer i timen.

Motor fra Viper

Dodge Ram havner i Guinness
Dodge Ram havner i Guinness


SRT er en forkortelse for Street and Racing Technology og 10-tallet avslører at vi finner en 10-sylindret motor under panseret. Motoren er den samme som vi kjenner fra Dodge/Chrysler Viper, noe som innebærer et slagvolum på hele 8,3 liter. Aluminiumsmotoren produserer 500 hestekrefter og 712 newtonmeter og frakter beistet fra 0 til 100 kilometer i timen på drøye 5 sekunder. Dermed er det ikke bare når det kommer til toppfart at Dodge RAM SRT-10 kan utfordre sportsbiler.

  • Store bilder finner du her.
  • Vi har også tidligere omtalt Dogde Ram SRT-10. Artikkelen og fotoalbumet finner du her
  • .


    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer