Dodge-syvseter med diesel og automat

Dodge er virkelig i farten. Etter fjorårets nyhet, Caliber, har vi nå i vente en større sedan, Avenger, og denne crossoveren ved navn Journey.

Publisert
Sist oppdatert

Ved første øyekast har den nye Dodgen en besnærende likhet med SUVen fra Mitsubishi, Outlander - særlig sett skrått bakfra eller skrått forfra. De markante hjulbuene forsterker inntrykket. Men Dodge kaller ikke sin nye, store familiebil en SUV, men en crossover - altså et krysningsprodukt.

Noe flerbruk, noe SUV

Dodge Journey er altså en stor familiebil. Målet har vært å gi den SUVens røffe utseende og fremkommelighet, og samtidig flerbruksbilens praktiske sider, fleksibilitet og brukervennlighet. Den er således mer i tiden enn Avenger, som er en klassisk sedan, og Nitro - en ren SUV (som ikke tas inn i Norge). Resultatet er denne høyreiste stasjonsvognen som ser ut som en lang Outlander.

Chrysler D

Bilen er sjenerøst dimensjonert. Med sine 489 centimeter i lengden er den lengre enn både Opel Vectra stasjonsvogn og tilsvarende Mondeo. Bilen er 183 centimeter bred og 170 centimeter høy - som en SUV. Bilen er utviklet på Chryslers såkalte D-plattform, som også Chrysler Sebring og kommende Dodge Avenger er basert på. Journey har imidlertid fått forlenget akselavstand i forhold til de nevnte bilene; 289 centimeter mellom hjulene (12,4 centimeter mer enn Avenger) borger for god innvendig plass og gjør det mulig med en 5+2-setekonfigurasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer