Dodge Tomahawk er for lengst historie

Har verden noensinne sett en villere motorsykkel?

ALT ANNET ENN BESKJEDEN: Ja, det er mulig å kjøre den, ja, den er veldig stor, men, nei, du kan ikke lenger kjøpe den. Dodge Tomahawk er likevel verdt å ta en kikk på.
ALT ANNET ENN BESKJEDEN: Ja, det er mulig å kjøre den, ja, den er veldig stor, men, nei, du kan ikke lenger kjøpe den. Dodge Tomahawk er likevel verdt å ta en kikk på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis nyhet defineres som "noe som skjedde i dag eller i går", er ikke dette en nyhet. Det er ikke så viktig, for ikke alle kjenner til den amerikanske bilprodusenten Dodge sin utrolige konseptmotorsykkel fra 2003.

"Tomahawk" har fått navnet fra den vidtrekkende, eksplosive Tomahawk-raketten, og det er ikke så rart når en ser hva det vanvittige kjøretøyet er i stand til å utføre på flatmark.

Men er det en motorsykkel?

Siden introduksjonen på en bilmesse i Detroit har det etter sigende blitt solgt ni håndlagde eksemplar av Tomahawk-sykkelen, og det til en pris på 550.000 dollar per stykk, eller cirka tre millioner kroner med dagens dollarkurs.

Designet er et kapittel for seg, ikke minst fordi eksperter har ment at det diskvalifiserer Tomahawk fra å kunne betegnes som motorsykkel. Teknisk sett er det mulig de har rett, ettersom grensa tradisjonelt sett går ved tre hjul. Tomahawk har fire, og Popular Science kalte den derfor simpelthen for en firhjuling da de omtalte den i 2003. Det gjør blant annet at den fint kan stå på egenhånd, uten hjelp fra en støtte, samtidig som hjulene er så fleksible at de følger bevegelsene når føreren lener seg til ene eller andre siden gjennom svinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer