Dodge vil innta Europa

Dodge Caliber først ut i europeisk offensiv som sikter inn på Golf-klassen "pluss".

Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden inviterte Dodge, det dynamiske Chrysler-datterselskapet, til pressekonferanse på begge sider av Atlanteren, i Chicago og i London. To modeller ble avduket i den hensikt å vise merkets potensielle vei fremover, én klart europeisk dimensjonert bil i lavere mellomklasse med trekk av SUV og fleksibil, samt en SUV i mellomklassen. De to konseptene skal representere merkets kjerneverdier: kraftig og modig selvhevdelse og selvtillit gjennom klare og kraftfulle linjer og lett gjenkjennelig merkeidentitet.

Kalibrering av Europa-offensiven

Chrysler-gruppen har gjort det klart at selskapet vil mer enn fordoble antallet modeller utenfor Nord-Amerika mellom 2003 og 2007, takket være Dodge-merkets ekspansjon. Det første trekket i offensiven var lanseringen av Dodge Viper SRT10 Roadster i fjor. År 2006 er utpekt til startpunkt for den seriøse satsingen.

I følge Chrysler-sjef Dieter Zetsche er det en kommersielt riktig strategi å selge Dodge-merket ved siden av de allerede etablerte merkene Chrysler og Jeep, da kunde-målgruppene er forskjellige. Strategien er også økonomisk fornuftig fordi Dodge vil kunne støtte seg til allerede eksisterende forhandlernettverk. Det europeiske nettverket er i ferd med å bli tilpasset introduksjonen av Dodge-merket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer