Dodge Viper får lillebror

Dodge Viper blir kanskje i heftigste og dyreste laget for de fleste av oss. Derfor viser Dodge frem Demon Concept på bilutstillingen i Genève om få uker, en mindre og langt billigere sportsbil enn storebror Viper.

Publisert
Sist oppdatert

Konseptet kjenner vi fra den suksessrike Mazda MX-5. Liten, lett og oppnåelig toseter med motoren foran og drivhjulene bak. En slik oppskrift pleier som regel å gi store mengder kjøreglede og de tekniske dataene for Demon Concept virker definitivt lovende. Vekten skal i følge Dodge ligge på under 1.200 kilo og motoren er den etter hvert så velkjente ”world engine” på fire sylindre, 2,4 liter og 172 hestekrefter. Via en sekstrinns manuell girkasse driver den bakhjulene. Noen akselerasjonstall er ikke oppgitt, men noe særlig tregere enn MX-5 2,0-liter med dens 8,3 sekunder til 100, bør den ikke være.

Klassisk sportsbil

At Dodge mener alvor med denne roadsteren, reflekteres tydelig i designen. Linjene minner om både storebror Viper og konkurrentene Honda S2000 og Mazda MX-5. Hoftepartiet fører også tankene i retning av den dyrere og mer eksklusive Nissan 350 Z. Proporsjonene er som på klassiske sportsbiler med store hjul og små overheng. Interiørt følges den friske stilen opp med et utpreget sportslig førermiljø med mye bruk av aluminium. Rattet er treeket, slik det gjerne er i sportslige biler, og den korte girspaken vitner om kjappe girskift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer