Dødssommer i trafikken

Sommertrafikken krever stadig flere dødsofre. I løpet av juli og august har 73 personer mistet livet på norske veier, det er ti flere enn samme periode i fjor. Tallet ventes å stige.

Dødstallene i sommermånedene juli og august øker.
Dødstallene i sommermånedene juli og august øker. Vis mer
Publisert

Endelige tall for juli viser at 38 personer omkom på veien. Foreløpige tall fra Trygg Trafikk for august viser at 35 hittil er døde som følge av trafikkulykker. Det ventes at det endelige tallet for siste måned vil bli noe høyere.

Sterk økning

Dødstallene i sommermånedene øker ubønnhørlig. I fjor døde 63 personer i sommermånedene juli og august. Trekker vi linjene tilbake enda et par år, ser vi at tallet for disse to månedene var 52 i 1996, og 43 i 1995. Trafikken har altså krevd tredve flere ofre i sommermånedene i år, enn for tre år siden.Totalt har 220 mennesker mistet livet i trafikken hittil i år. Dette er en sterk økning fra i fjor, hvor tallet for samme periode var 198.

Trafikantgrupper

Foreløpig fordeler tallene for august seg slik på trafikant-grupper: 20 bilførere, 4 bilpassasjerer, 6 motorsyklister, 2 mopedister, 1 syklist, 1 fotgjenger og 1 ”andre”. Sammenlignet med samme måned i fjor, ser vi den kraftigste økningen i antall drepte bilførere; her var tallet 12 i 1997.

Ulykkes-fylkene

Fylkene som utpeker seg som de mest ulykkesutsatte de siste ni månedene, er Akershus, Buskerud, Hedmark og Hordaland. Veiene i de tre førstnevnte fylkene har hver krevd 23 ofre, og Hordaland har tatt 22. Dette er høyere tall enn i de andre fylkene, hvor de ligger mellom 4 i Finnmark og 14 i Møre og Romsdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer