Vanlig havsalt består av Natriumklorid - en effektiv måte å "tørke opp" veien med. Havsaltets store fordel er nemlig at det både løser opp og tørker isen. Imidlertid fører dette til at svevestøvproblemet på ingen måte blir mindre enn vanlig, snarere tvert imot.
Dødehavssaltet består av Magnesiumklorid, og tørker ikke opp vegbanen på samme måte. Derfor må Vegvesenet først salte, deretter suge opp vann og saltblandingen - som forhåpentligvis også har trukket til seg støv og skitt. Dermed slår man to fluer i en smekk; ikke bare fjerner man isen, men også støvet, og etterlater en ren og tørr veibane.
Allerede positive erfaringer
- Vi ønsker å gjøre et omfattende forsøk med Dødehavssalt på vegene innenfor Ring 3 i Oslo på tørre dager i vinter, uttaler overingeniør Olaf Mathisen ved Oslo Vegkontor i en pressemelding. Selv om det er første gang Dødehavssaltet skal brukes i Oslo, har man allerede flere positive erfaringer med bruk av saltet på støvete grusveger, der det sørger for å binde til seg støv og skitt og dermed reduserer støvplagen, heter det i pressmeldingen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger