GPS-statistikk:

Dramatisk trafikk-økning i Oslo

Oslo blant byene i verden med verst utvikling i trafikken, ifølge GPS-produsent. Positiv utvikling i Bergen.

TRAFIKKAOS? Statistikk fra GPS-produsent Tomtom viser at Oslo-trafikken har hatt en økning på fem prosent det siste året. Foto: Stein J. BJørge  
TRAFIKKAOS? Statistikk fra GPS-produsent Tomtom viser at Oslo-trafikken har hatt en økning på fem prosent det siste året. Foto: Stein J. BJørge   Vis mer
Publisert

Oslo er verdens 81. mest trafikkerte by - basert på køer og kaos - i alle fall om vi skal tro GPS-produsenten Tomtoms ferske trafikkindeks.

I Europa ligger Oslo på 23. plass.

Frykter du å bli stående fast i trafikken, kan du kanskje vurderedette verktøyet for å se de potensielle køene du kan møte på din vei. Eller du kan ta bussen i kollektivfeltet - og irritere deg over det samme som 95 prosent av den norske befolkningen.

Rangeringen gjelder for byer med 800.000 eller flere innbyggere - samt hovedsteder, som Oslo. Tomtom oppgir at de på verdensbasis har 500 millioner enheter som bidrar til GPS-statistikken.

– Hver eneste dag blir 10,8 milliarder datapunkter lagret. Og bare i Oslo ble 12.727.468 km med kjøretøymålinger benytter i 2016, på 4.004 km av veinettet i byen, forklarer Tomtoms trafikkanalytiker, Edwin Kools, til Dinside.

Ifølge statistikken har den norske hovedstaden et større køproblem enn alle andre byer i Norden - uansett størrelse. Stockholm er nærmest i Sverige (28%) på 92. plass, mens København (23%) havner på 124. plass i rankingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer