Polestar Precept

Drastisk designendring

Miljøtanke i alle ledd.

LAV FRONT: Polestar har også funnet ut at man ikke trenger en grill på elektriske kjøretøy, og dedikerer fronten til selvkjørende sikkerhetssystemer. Tors Hammer-designet kan skimtes i den nye fronten. Foto: Polestar
LAV FRONT: Polestar har også funnet ut at man ikke trenger en grill på elektriske kjøretøy, og dedikerer fronten til selvkjørende sikkerhetssystemer. Tors Hammer-designet kan skimtes i den nye fronten. Foto: Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvos elektriske søstermerke Polestar har allerede lettet på sløret og vist fram sitt neste konsept, i forkant av bilutstillingen i Geneve neste uke.

Designen skiller seg drastisk fra dagens Polestar- og Volvo-modeller, og viser kanskje en ny retning for det det elektriske bilmerket, skal vi tro pressemeldingen fra selskapet.

Den gjenkjennbare grillen er byttet ut med en svært lav og sportslig front og taket har langt mer Coupé-form, ikke rent ulik både Tesla Model S og Porsche Taycan.

Konseptet har bakhengslede bakdører, rammeløse vinduer og fire sportslige stoler, noe de fleste konseptbiler later til å ha, helt til de når produksjon.

Det som derimot skiller den skarpt fra alle andre biler er mangelen av bakrute.

Her ser vi nemlig et glasstak som avsluttes bak baksetepassasjerenes hoder og en bakluke i bilens farge, nesten helt opp til taket. Den hindrer innsyn, men ikke minst utsyn bakover.

Det har man løst med tre kamerabaserte speil.

Det eneste man (med litt godvilje) kan hente frem av likheter med foregående design, er en antydning til Tors hammer-designen i frontlyktene og de skarpe linjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.