100 mil rekkevidde med elbil:

Dreper angsten

Mercedes-elbil har nå klart over 1000 kilometer under vanlig kjøring - på bare én lading.

LANGTUR: Mercedes Vision EQXX var nylig ute på langtur. Foto: Mercedes
LANGTUR: Mercedes Vision EQXX var nylig ute på langtur. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og det med en batteripakke med halvparten av kapasiteten av det som sitter i den tyske produsentens flaggskip, EQS, melder blant andre Bloomberg.

Langtur

Det var i januar i år at Mercedes viste frem sedanen med navnet Mercedes Vision EQXX. Den gangen ble det annonsert at bilen skulle klare 100 mil på én lading.

Nå har produsenten gjennomført en test, som skal vise at dette er mulig.

Elbilen kjørte fra Sindelfingen, i nærheten av Stuttgart, via Sveits og Italia til kystbyen Cassis, som ligger på den franske rivieraen - en strekning på 1008 kilometer, meldte produsenten selv i forrige uke.

Kjøreturen ble gjort i det som omtales som «normal hastighet». På Autobahn skal bilen ha kjørt i en hastighet på 140 kilometer i timen. Det er en hastighet som vanligvis «sluker batteri».

Bilens forbruk er smått imponerende med 8,7 kWt på 100 km.

Av bilens konkurrenter som allerede finnes i masseproduksjon, trekker Bloomberg frem Tesla Model 3 (med bakhjulstrekk). Denne bruker 14,9 kWt på 100 km, ifølge produsenten.

Ifølge et annet nettsted, Recharge, skal Vision EQXX ha hatt 15 prosent igjen av batteriet da den kom fram til Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.