Elbil rekkevidde

Dreper angsten

Den skal klare Oslo-Trondheim og tilbake på en lading. Nå er Nio ET7 lastet på båt i Kina og på vei til Norge.

100 MIL: Ifølge våre kilder blir Nio ET7 «særdeles prisgunstig» i forhold til konkurrenter som Tesla Model S og Mercedes EQS. Bilen med det største batteriet har en rekkevidde på 100 mil i Kina. Video: Nio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under Nordic EV Summit i Oslo i fjor, ble Nio ET7 vist fram for første gang. Da var den bare til pynt. Den har vært i salg i Kina et års tid. Nå er et antall biler kjørt ombord på Walenius Wilhelmsens enorme bilbåt i Kina og på vei mot Europa.

- Bilene vil ankomme Norge om kort tid, bekrefter pressekontakt Asbjørn Mitusch i Nio Norge til Dinside. Noe særlig mer enn det får vi ikke ut av Nio for øyeblikket.

Med normal seilingstid fra Kina, vil bilene ankomme Europa i slutten av kommende uke.

Enorm rekkevidde

Det er knyttet stor spenning til Nio ET7. Først og fremst på grunn av at dette kan bli den første elektriske bilen i Norge med den rekkevidde på opp mot 100 mil. Dette er tall som er framkommet når bilen er testet etter den kinesiske normen for rekkevidde. Offisielle WLTP-tall ønsker Nio Norge ennå ikke å gå ut med.

Standard-utgavene av bilen får batterier på 75 og 100 kWt. Det er trolig disse som kommer til Norge først. Utgaven med batteri på 150 kWt, som skal gi rekkevidden på opp mot 100 mil, kommer så vidt vi vet litt senere.

Kjører selv?

ET7 har to motorer – en foran og en bak - på til sammen 652 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er oppgitt til 850 newtonmeter, og 0–100 kilometer i timen skal ta 3,9 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer