Drikkesøl ødelegger airbag

Amerikanske Hyundai tilbakekaller defekte biler - årsak: Drikkesøl!

Drikkesøl har forårsaket defekte airbager i Huyndai Elantra i USA. Bilene tilbakekalles nå.
Drikkesøl har forårsaket defekte airbager i Huyndai Elantra i USA. Bilene tilbakekalles nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 151.000 amerikanske Hyundai Elantra produsert i 2001 og 2002, tilbakekalles grunnet problemer med to typer airbager i bilene. (NB: I følge den norske importøren gjelder dette kun de amerikanske Elantra-modellene, og ikke de modellene som er solgt her til lands.)

Drikkesøl

I 2001-modeller produsert før 27. april, skal forhandlerne installere et beskyttende deksel over airbag-modulen. Undersøkelser har avdekket at lekkasjer fra koppholdere i midtkonsollet har ført til defekte airbager. Det melder Automotive News.

Les også: Drikkeboksen er en trafikkfelle

Småsaker under setene

Drikkesøl er imidlertid ikke det eneste airbag-problemet med disse bilene. I biler av samme modell bygget mellom 27. april og 18. desember 2001, er det avdekket problemer med airbager for sidebeskyttelse.

Tilknyttede kabler under setene skal justeres, slik at de ikke blir påvirket av gjenstander på bildørken.

Tilbakekalling av bilene skjer etter at USAs National Highway Traffic Safety Administration har fått rapporter om 500 klager og 15 mulige skadetilfeller knyttet til at airbager i disse bilene ikke har virket som de skulle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer