Drivstoff

Drivstoff-svindel

Politiet har en klar oppfordring.

SVINDEL: En rekke bensinstasjoner på Østlandet er utsatt for såkalt «skimming» i det siste. Foto: Politiet
SVINDEL: En rekke bensinstasjoner på Østlandet er utsatt for såkalt «skimming» i det siste. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet advarer nå mot at flere bensinpumper har fått installert utstyr som «skimmer» kortene til intetanende bilister på Østlandet.

- Dette skjer jevnt og trutt, men vi har sett en oppsving de siste ukene, forteller Jan Kevin Brunvoll til DinSide.

Flere stasjoner

Det dreier seg nå om flere stasjoner i aksen E6/E18, og utstyret er montert både på vanlige pumper, og pumper for såkalt truck diesel.

Det var politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt som først gikk ut og advarte mot dette via sin Facebook-side fredag formiddag.

- Svindlerne har installert utstyr på betalingsautomaten som ulovlig kopierer betalingskortet ditt. I tillegg blir det brukt små kameraer som filmer pinkoden din. Vær oppmerksom når du fyller drivstoff og se etter om det er påmontert utstyr. Dette har også vært tilfeller på bankautomater. Skjul pinkoden din når du taster det inn, skriver de.

Ta et tak

Brunvoll ber folk om å ta et ekstra blikk på automaten, og se om noe ser ødelagt eller halvferdig ut. Vær også obs dersom det kjennes uvant.

SJEKK: Ta en ekstra titt på automaten. Foto: Øst politidistrikt
SJEKK: Ta en ekstra titt på automaten. Foto: Øst politidistrikt Vis mer

- Ta gjerne og kjenn litt på automaten, man kan godt ta et tak der kortholderen sitter, og ikke bli overrasket om du står med en del av automaten i hånda. Da har du avslørt et svindelforsøk, sier han.

Brunvoll forteller at kortene som er rammet av «skimming» i denne runden, er brukt til å fylle drivstoff, og en teori er at de høye drivstoffprisene kan være motivet bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer