Drivstoff til under 13 kroner per liter

Prisene for bensin og diesel fortsetter å falle.

DRIVSTOFFPRISER: Blant annet ved Uno-X i er prisen på drivstoff under 13 kroner per liter. Foto: Rune M. Nesheim
DRIVSTOFFPRISER: Blant annet ved Uno-X i er prisen på drivstoff under 13 kroner per liter. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene mandag er det blitt registrert lave drivstoffpriser ved flere bensinstasjoner på Østlandet. Ved Circle K i Horten, YX på Høvik og Uno-X på Slemmestad er prisen på drivstoff i skrivende stund på under 13 kroner per liter.

BILLIG: Under 13 kroner per liter for 95 blyfri og diesel ved Circle K i Horten. Foto: Rune M. Nesheim
BILLIG: Under 13 kroner per liter for 95 blyfri og diesel ved Circle K i Horten. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K i Norge, forteller til Dinside at de lave prisene blant annet skyldes lokale priskriger, som fører til fall i drivstoffprisene.

I tillegg er det flere faktorer som påvirker kostprisene, som fører til den store prisnedgangen de seneste ukene. Hansen trekker frem ting som tilgangen på ferdigraffinert bensin og diesel i det internasjonale markedet – tilbud/etterspørsel – kronekursen mot dollar og råoljepris som har falt betydelig den siste tiden.

Dinside skrev nylig om at prisene på drivstoff stuper ved flere stasjoner:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer