Drivstoffprisene stuper

Etter utbruddet av krigen i Ukraina skøyt drivstoffprisene til himmels. Nå fører priskriging til at prisene stuper.

17 KRONER: Prisen på bensin er nå nede på rett under 17 kroner på Liertoppen utenfor Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
17 KRONER: Prisen på bensin er nå nede på rett under 17 kroner på Liertoppen utenfor Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har mottatt flere tips om lave drivstoffpriser på Østlandet. På Uno X på Liertoppen langs E18 mellom Drammen og Asker ligger prisen på bensin helt nede på 16,95, og prisen på diesel er på 16,99 kroner, ifølge Dagbladets reporter på stedet, Bjørn Langsem.

Han forteller at bensinstasjonen var tom for diesel i en periode søndag kveld, men at det nå er fylt opp igjen.

På Auli senter i Akershus har prisen på blyfri bensin falt til 18,09 kroner, melder Dagbladets reporter.

I Skjetten i Lillestrøm kommune har bensinprisen falt til 18,19 kroner, ifølge innlegg på Facebook gruppa Billig bensin/diesel i Oslo/Akershus.

Det etter at krigen i Ukraina fikk bensinprisen til å skyte i været, og de siste to åra har den ligget på langt over 20 kroner.

- Ikke unormalt

- Før Russland invaderte Ukraina så vi ofte priser godt under 20 kroner på bensin, sa kommunikasjonssjef i Circle K, Knut Hilmar Hansen, til Dagbladets DinSide like før nyttår.

Prisene har vært gjennomgående høye de siste åra, med en topp sommeren 2022 på rundt 27-28 kroner på bensin, fortalte han.

Ifølge Hansen skyldes kuttene priskriging mellom drivstoffkjedene.

- Det er ikke noe unormalt, det er vanlig når det er jul og nyttår. Våre forhandlere reiser rundt og observerer prisene lokalt. Så melder de inn til oss, og så justerer vi for å være konkurransedyktige. Det er jo ingen som ønsker å ligge 2-3 kroner dyrere enn andre lokalt.