Audis lille elbil

Drømme-elbilen for folk flest?

Den siste tiden har Audi lekket bilder av sine nye, store elbiler. Fabrikken jobber imidlertid med en liten elbil for folk flest, som blir enda mer spennende.

PREMIUM: Selv om Audi nå planlegger en liten elektrisk bil, vil den være trofast mot fabrikkens mål om å bli i premiunsegmentet. Det betyr også at prisen neppe blir super-lav. Video: Audi Vis mer
Publisert

Audi har hatt stor suksess med sin e-tron og Q4 e-tron i Norge.

Bilprodusenten fortsetter sin satsing på store elbiler og viste for ikke lenge siden konseptbilen til nye A6. Også den kommer til Norge som ren elbil og de skjer etter det vi vet allerede neste år. Her er det kanskje stasjonsvogn-utgaven som kommer til å gjøre størst inntrykk.

Men Audi har også en mindre elbil i sine planer.

- Vi kommer til å ha elektriske biler i alle de viktige segmentene innen 2027. Det gjelder også de små bilene, sa Audi-sjef Oliver Hoffmann nylig i et intervju med tyske Automobilwoche.

Samtidig bekreftet han at Audi ikke vil bygge noen direkte etterfølgere til de små A1 og Q2-modellene.

Liten og elektrisk

Den nye kompakte elbilen til Audi kan komme til å hete A2 e-tron og baseres på konsept-bilen A1:ME som ble lansert i Shanghai i 2020.

Den blir ikke en helt egen modell, men får samme plattform og mye av den samme teknologien som VW ID.Life, som ble vist fram på bilutstillingen i München i høst.

Mens VW satser på at deres utgave skal bli en billig elektrisk småbil, vil nok Audi sørge for å opprettholde sitt gode navn og rykte i premium-segmentet. Det betyr også at prisen blir noe høyere enn de 20 000 – 25 000 euro som VW planlegger å selge sin minste elbil for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer