Veteranbiler i 2020: Del II

Drømmeår for veteranbiler

Fra 1. januar klassifiseres alle biler registrert i 1990 eller tidligere som veteraner. Er du litt kreativ, kan du finne noe helt unikt med god sjanse for verdiøkning.

UKJENT KLASSIKER: Fiat Tempra fyller 30 år i 2020. Det fleste har rustet i hjel, men klarer du å finne en som kan reddes, kan du sikre deg en retalivt ukjent italiensk klassiker for lite penger. Foto: Geir Hovensjø
UKJENT KLASSIKER: Fiat Tempra fyller 30 år i 2020. Det fleste har rustet i hjel, men klarer du å finne en som kan reddes, kan du sikre deg en retalivt ukjent italiensk klassiker for lite penger. Foto: Geir Hovensjø Vis mer
Publisert

Utvalget blant veteranbiler fra 1990 kunne nesten ikke vært mer diverse. Fra Land Rover Discovery, med deres første SUV for folket fra England, til Ferrari-killeren Honda NSX - en pålitelig superbil for hverdagen fra Japan.

Du kan fortsatt finne rimelige gullkorn fra 1990, med god sjans for verdistigning i fremtiden. Peugeot 605 for eksempel: Fransk bil med nydelig design fra italienske designhuset Pininfarina er en bil med økende interesse blant entusiastene. Eller hva med en Nissan 100 NX? Med T-tak i glass og en GTi-versjon med 143 hestekrefter får du noe svært få hverken har eller kjenner til.

Veteranbil eller ikke?

Det er verdt å huske at det kun er biler som er 30 år gammel eller mer som regnes son veteranbiler. Biler som er 20 år eller mer er avgiftsfrie, men ikke klassifisert som veteranbil. De må vente ti år til før de blir omgjort til veteranbil hos Statens Vegvesen.

(Første del av denne oversikten finner du her)

15. Familie-Fiat: Fiat Tempra

Tidlig på 90-tallet vinglet norsk Fiat-import hit og dit, så det drøyde litt før den nye Tempra kom i salg. Den hørte til blant de største i Golf-klassen, og klatret nesten opp i mellomklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer