Enklere å importere bil fra USA

Drømmebilen et hakk nærmere

Nye importregler fra USA gir større muligheter for både privatpersoner og forhandlere. 

Enklere import: Nå sidestilles import av amerikanske biler som har vært registrert mer enn 6 mnd. med import av europeiske biler. Foto Chevrolet
Enklere import: Nå sidestilles import av amerikanske biler som har vært registrert mer enn 6 mnd. med import av europeiske biler. Foto Chevrolet Vis mer
Publisert

I dag jubles det i kretser hvor interessen for amerikanske biler er stor.

Fra og med 1. Juni 2017 kan biler som har vært registrert i USA og Canada importeres til Norge på lik linje med bruktimport fra Europa – og det uten å måtte bygges om.

Bilene er med andre ord akseptert med de originale lyktene, sideblinklysene og annet som før ikke ble godkjent her hjemme.

Byråkratisk labyrint

Det gamle regelverket har medført mye rart gjennom tidene. Det har til og med medført at enkelte har importert en bil fra USA via et annet europeisk land først, for på den måten å gjøre det enklere å ta bilen inn til Norge. Nå er disse omveiene unødvendige.

Det er først og fremst endringer i de gamle paragrafene 1-15 som gjør dette mulig.

De nye reglene er nå spesifisert gjennom en ny paragraf, 10a – 10c, og omfatter personbil, lastebil og buss.Entusiastbiler kan nå hentes til Norge uten noen som helst ombygging.

Lobbyvirksomhet

Norske Amcar har i en årrekke vært gode på lobbyvirksomhet mot myndighetene, og er en stor bidragsyter til at denne regelen nå er endret.

Amcar, på sin side, takker på sine nettsider den sittende samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen for regelendringen.

Dette er i samsvar med Solvik-Olsens uttalelser på et arrangement i regi av Opplysningsrådet for vegtrafikk nylig. Der sa han;

-Det skal alltid være mulig å ha bil som hobby, og kunne kjøre entusiastbilen.

Nå gjelder det også for de som må på andre siden av dammen for å hente drømmebilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer