Enklere å importere bil fra USA

Drømmebilen et hakk nærmere

Nye importregler fra USA gir større muligheter for både privatpersoner og forhandlere. 

Enklere import: Nå sidestilles import av amerikanske biler som har vært registrert mer enn 6 mnd. med import av europeiske biler. Foto Chevrolet
Enklere import: Nå sidestilles import av amerikanske biler som har vært registrert mer enn 6 mnd. med import av europeiske biler. Foto Chevrolet Vis mer
Publisert

I dag jubles det i kretser hvor interessen for amerikanske biler er stor.

Fra og med 1. Juni 2017 kan biler som har vært registrert i USA og Canada importeres til Norge på lik linje med bruktimport fra Europa – og det uten å måtte bygges om.

Bilene er med andre ord akseptert med de originale lyktene, sideblinklysene og annet som før ikke ble godkjent her hjemme.

Byråkratisk labyrint

Det gamle regelverket har medført mye rart gjennom tidene. Det har til og med medført at enkelte har importert en bil fra USA via et annet europeisk land først, for på den måten å gjøre det enklere å ta bilen inn til Norge. Nå er disse omveiene unødvendige.

Det er først og fremst endringer i de gamle paragrafene 1-15 som gjør dette mulig.

De nye reglene er nå spesifisert gjennom en ny paragraf, 10a – 10c, og omfatter personbil, lastebil og buss.Entusiastbiler kan nå hentes til Norge uten noen som helst ombygging.

Lobbyvirksomhet

Norske Amcar har i en årrekke vært gode på lobbyvirksomhet mot myndighetene, og er en stor bidragsyter til at denne regelen nå er endret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer