Drømmebilen som blir mareritt

Endelig har du funnet drømmebilen, men etter en sjekk finner du ut at bilen har heftelser. På tide å gi slipp på drømmen, eller kan du trygt kjøpe bilen?

Publisert
Sist oppdatert

Drømmebilen som blir mareritt

  1. Slik unngår du fellene


Mange synes det er tryggest å kjøpe bruktbil gjennom en bilforhandler. Da forventer vi at alt er i orden, at det ikke finnes heftelser på bilen. I tillegg gir det en trygghet å ha et firma å forholde seg til dersom noe skulle gå galt.

Men dersom du kjøper en bruktbil privat slipper du et fordyrende mellomledd, og det kan ofte være gode penger å spare. Mange er imidlertid redde for at noe skal gå galt med betalingen, at bilen skal vise seg å være katta i sekken. Ekstra nervøse blir vi dersom bilen er belemret med heftelser.

Heftelser vil si at bilens eier skylder penger og at disse kreditorene har tatt pant i bilen. I de fleste tilfellene betyr dette at eieren har lån på bilen, noe de aller fleste av oss har. I andre tilfeller kan det være langt verre. Bileieren kan skylde forsikring, veiavgift, barnebidrag etc. som gjør at Namsmannen eller Statens Innkrevningssentral tar pant i bilen.

Sanne skrekkhistorier

Drømmebilen som blir mareritt


Dersom du kjøper en bruktbil til 200.000 kroner, og det finnes heftelser for 400.000 kroner, som det gjør i visse skrekkeksempler, kan du risikere at innkrevningssentralen kommer og tar bilen. Dermed sitter du på bar bakke uten verken de 200.000 kronene du har betalt for bilen, eller bil. Du vil aldri bli krevd for mer enn det bilen er verdt, men å tape kjøpesummen er selvsagt ille nok i seg selv.

Det er med andre ord god grunn til å være på vakt. Men i de aller fleste situasjonene byr ikke dette på store problemer. Bare holdt tunga rett i munnen og vær nøyaktig.

Hvordan bør du så gå frem for å unngå problemer? Trinn-for-trinn oversikt finner du her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer