Drømmebilenes paradis

Vi har vært på klassiker-messe i Paris. En fortryllende reise gjennom bilhistorien...

Publisert
Sist oppdatert

Fra de billigste til de aller, aller dyreste, alle bilene som i disse dager er utstilt på messeområdet i Paris har en historie å fortelle. Den berømte "jernsengen", Citroën 2CV feirer 60-årsjubileum og viser noen markante eksemplarer.

Mercedes til 18,5 millioner

På den annen side stiller det berømte auksjonshuset Bonhams ut et imponerende antall store klassikere som var gjenstand for et spektakulært auksjonssalg lørdag 9. februar. Den dyreste, en 1928-årgang Mercedes-Benz 26.120.180S (med karosseri av pariseren Saoutchik), ble solgt for 18,5 millioner kroner. Under sin første retur til Frankrike på 80 år ble bilen kjøpt av en europeisk privatperson som var tilstede i salen, presiserer Bonhams.

Klenodier til salgs

Det var imidlertid også mulig å skaffe seg mer "rimelig" prisede klenodier: Barbara Streisands tidligere Rolls-Royce fra 1926 ble solgt for "kun" rundt 900.000 kroner. Mange andre fabelaktige klassikere ble solgt under auksjonen - av merkene Bentley, Bugatti, Aston Martin, Porsche et cetera. Du finner de mest spesielle/interessante i vår bildespesial (lenke her.) Utenom Bonhams er også mye annet spennende til salgs - vi la blant annet merke til en 360-hesters Lamborghini Jarama med prislapp 60.000 euro (480.000 kroner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer