Fresco Motors skal slå Tesla på alt

Drømmer om norsk super-elbil i 2023

Dersom alt går som grunnleggeren av Fresco Motors håper, vil de første kundene kunne sette seg bak rattet i den norske super-elbilen i 2023 eller 2024.

MOT TESLA: Reverie skal bli en elegant luksusbil. Akselerasjon, rekkevidde og toppfart blir imidlertid bedre enn på de største Tesla-modellene, skal vi tro utviklerne. Bilde: Fresco Motors
MOT TESLA: Reverie skal bli en elegant luksusbil. Akselerasjon, rekkevidde og toppfart blir imidlertid bedre enn på de største Tesla-modellene, skal vi tro utviklerne. Bilde: Fresco Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden skrev vi om det lille Trondheims-firmaet med den store drømmen, om å bygge en norsk luksus-elbil med rekkevidde på 1.000 kilometer, firehjulstrekk og krefter nok til å gjøre 0-100 km/t på to sekunder.

Nå letter grunnlegger Espen Kvalvik litt på sløret. Sammen med sjefingeniør Jason Martin og CFO Theodore Pender forteller de mer om planene for elbilen Reverie..

2.000 på venteliste

- Det hele startet som et skole-prosjekt, for å finne ut hvordan kalde Norge kan være verdens ledende på elektriske biler, uten selv å ha en bilprodusent. Det har vært noen forsøk og vi studerte hvorfor disse feilet. I tillegg har vi sett på hva som mangler for at dagens elbiler skal tilfredsstille alles behov. Vi så en mulighet og Fresco Motors ble født, forteller Espen Kvalvik til Dinside.

Til nå er det ikke mye som har lekket ut om bilen de planlegger å bygge, men til tross for det har 2.000 potensielle kjøpere allerede reservert bil, via Fresco Motors hjemmeside, ifølge Theodore Pender.

De fleste av disse kommer fra Norge, med USA og Tyskland på de neste plassene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer