Drømmeroadster på test

Hvem drømmer ikke om en lekker toseter? Når den i tillegg har klappetak i metall og herlig rekkesekser blir det enkelt å trives med denne bilen.

Drømmeroadster på test
Publisert
Sist oppdatert

I det siste har BMW flagget et stadig høyere innslag av turbo på sine bensinmotorer. Det er i første omgang rekkesekseren med to turboladere som stort sett yter 306 hestekrefter som er mest utbredt. BMW har også en V8er med to turboladere som leverer 407 hestekrefter. En ny versjon av denne motoren er nylig vist frem i M-utgavene av X5 og X6. Her yter den 555 hestekrefter. I 760 sitter det V12 turbo med 544 hestekrefter.

I forbindelse med nyhetssaker og tester av disse bilene, har det kommet en del henvendelser som faktisk har vært ganske morsomme. De kommer fra entusiaster som ser med skrekk og gru på denne plutselige fascinasjonen for turbo hos BMW. Bunnen av søppelbøtta ble etter manges oppfatning nådd da turbo ble vist i M-biler. Hvorfor forsvinner turtallsvillge motorer med gassrespons og kjøreglede? Vi er ikke så svartsynte som noen av entusiastene, men skjønner til en hvis grad problemet. Vi liker også en selvpustende friskus som trekker mer og mer oppover turtallsregisteret - og dagens testbil er en av dem.

Selvhjulpen

Denne bilen har noe så sjeldent som en rekkesekser, uten lading og som virker rimelig sprek til tross for at det er den minste motoren som leveres til Z4. Modellen heter sDrive23i og har 2,5-liters slagvolum og 204 hestekrefter. Dreiemomentet er 250 newtonmeter ved 2.750 omdreininger. Dette høres kanskje ikke så voldsomt ut med tanke på at man nå får småbiler med over 300 newtonmeter fra små dieselmotorer, men faktum er at dette er en ganske kjapp bil. Den akselererer fra 0 til 100 på 6,6 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer