Dropp det i dag

Her er det mye å spare.

DYREST FREDAG: Fredag og en av de første dagene i uka er bensin- og dieselprisen som høyest, viser en oversikt som Konkurransetilsynet har gjort. Foto: Rune Korsvoll
DYREST FREDAG: Fredag og en av de første dagene i uka er bensin- og dieselprisen som høyest, viser en oversikt som Konkurransetilsynet har gjort. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som følger med på bensin- og dieselprisene på sin lokale bensinstasjon, har sikkert sett de store variasjonene i prisene fra dag til dag. Nøyaktig når det er dyrest og billigst å tanke, kan variere noe fra sted til sted og fra uke til uke.

Nå har imidlertid Konkurransetilsynet fulgt prisene på bensin og diesel fra oktober 2022 til mars 2023 og funnet at de er to dager i uka prisene settes kraftig opp: En av de første dagene i uka og på fredag. Mellom hver pristopp settes prisene gradvis ned. Billigst er det rett før prisene settes opp igjen.

Prishopp klokka ti

– De første stasjonene setter vanligvis opp prisen klokken 10 i ukedagene og noen timer tidligere i helgene. Deretter følger de andre etter. Det kan være nyttig å merke seg at det kan ta litt tid før alle stasjonene har økt prisen. Dersom du ser at en bensinstasjon har høy pris på drivstoff, kan du sjekke om det er stasjoner i nærheten som ikke har rukket å øke prisen ennå. Det kan det være en god del penger å spare på, sier økonom og seniorrådgiver Inger Sommerfelt Ervik ved avdeling for bygg, industri og energi i Konkurransetilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.