Takboks

- Dropp dette

- Kan utgjøre en stor risiko, advarer NAF.

PAKKE BILEN: Takboksen skal kun ha lette gjenstander, sier NAF: Foto: NAF
PAKKE BILEN: Takboksen skal kun ha lette gjenstander, sier NAF: Foto: NAF Vis mer
Publisert

Det er snart duket for vinterferie i store deler av landet, og mange pakker bilen og reiser av gårde til høyfjellet.

Har du egne ski er det praktisk å pakke det i en takboks, men unngå for all del å fylle opp takboksen med resten av bagasjen, er rådet fra NAF.

I en pressemelding sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF, at det er bekymringsfullt at mange fyller opp skiboksene med bagasje når de skal på ferietur.

- Vårt råd er å pakke tunge ting i bilens bagasjerom og ikke bruke skiboksen som ekstra bagasjeplass.

FARLIG DÅRLIGE: Allerede i en kollisjon i 30 km/t, åpnet flere av boksene seg og slynget innholdet utover mot andre trafikanter. Video: NAF/Testfakta Vis mer

Husk dette

For å sikre at det ikke oppstår farlige situasjoner dersom du får en bråbrems eller havner i en kollisjon, er det tre ting som er viktig å passe på:

  • Hvor mye tåler taket på bilen?
  • Hvor my vekt er stativet som fester boksen til taket godkjent for?
  • Og hvor mye kan du lovlig laste i selve boksen?

Husk at du må ta med takboks, stativ og andre ting i beregninga av vekta, men samtidig huske på at også takboksene har ei grense for hvor mye last de kan ta.

- Det er viktig at du ikke overskrider produsentens grense for taklast. Ikke bare kan festene feile, men bilens kjøreegenskaper blir i mange tilfeller også dårligere, forklarer Svendsen.

Dette er lovlig

Men det er ikke bare hva bilen er godkjent for du må sjekke. Dersom taket på bilen tåler 75 kilo, men stativet som fester boksen til taket bare er godkjent for 60 kilo, er det dette siste som gjelder.

Det betyr likevel ikke at du kan ha 60 kilo last i boksen. Først må vekten av selve stativet og boksen trekkes fra. Stativet veier ofte fra 3-5 kilo og boksen kanskje 30 kilo. Da sitter du igjen med bare 25 kilo som du kan laste i boksen for å kjøre lovlig.

Farlig dårlig

Svenske Testfakta, sammen med Norges Automobil-Forbund, testet i fjor åtte bokser i «kollisjoner» og for brukervennlighet. Vinneren av testen ble Packline NX Premium. Den klarte kollisjonstestene med glans, men var relativt tung å få på plass på taket. Dessuten er den dyrest av alle. På de neste plassene kom Packline Twin og Thule Motion.

Tre av boksene i testen fikk problemer allerede i kollisjonstesten i 30 km/t. Festestroppene røk og innholdet skutt i vei ut av boksene.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer