Volkswagen

Dropper bensin og diesel neste år

I løpet av neste år faser Volkswagen ut salget av bensin- og dieselbiler i Norge. Da forsvinner også ikoniske biler som VW Golf og Passat.

BENSIN-SLUTT: - Myndighetene har satt 2025 som salsslutt for bensin- og dieselbiler i Norge. Vi faser ut disse bilene hos Volkswagen allerede i løpet av neste år, sier Møller-sjef, Ulf Tore Hekneby. Foto: VW
BENSIN-SLUTT: - Myndighetene har satt 2025 som salsslutt for bensin- og dieselbiler i Norge. Vi faser ut disse bilene hos Volkswagen allerede i løpet av neste år, sier Møller-sjef, Ulf Tore Hekneby. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke gikk sjefen for Norges største bilimportør Harald A. Møller, Ulf Tore Hekneby ut i DinSide og ga ladbare hybrider det glatte lag:

- Disse bilene har gammeldags teknologi og er en biltype norske bilkjøpere ikke lenger trenger. Nå er det elektriske biler som gjelder, sa Hekneby.

Han har mer å si om fossilbiler kontra elektriske biler:

- 2025-målet, som myndighetene har satt som sluttdato for salg av nye bensin- og dieselbiler, har vært viktig for å drive frem elektrifiseringen av den norske bilparken. Nå har vi snart nådd dette målet. Da trenger vi nye mål å strekke oss etter. Selv om nybilsalget snart er helt elektrisk, er de fleste bilene på veien fortsatt fossile. Vi skal jobbe for at over halvparten av Volkswagen-bilene på norske veier er elektriske allerede i 2035 - kanskje enda tidligere, slår VW-sjefen fast.

Slutt for bensin og diesel

At han mener alvor er tydelig. Nå er det klart at Volkswagen faser ut alt salget av personbiler med bensin- og dieselmotor i løpet av neste år. Når vi kommer til 1. januar 2024 er det bare elektriske biler til salgs i VW-butikkene i Norge, bekrefter kommunikasjonsdirektør Øyvind Rognlien Skovli i Harald A Møller

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer