Mitsubishi

Dropper Europa

– Det er mye som tyder på at dette er første trinn i at Mitsubishi er på vei til å trekke seg ut av Europa.

MITSUBISHI: Det japanske bilmerket introduserer en ny forretningsplan som innebærer at nylanseringer fryses i Europa de neste tre årene. Foto: AFP/Frederic J. Brown/NTB Scanpix
MITSUBISHI: Det japanske bilmerket introduserer en ny forretningsplan som innebærer at nylanseringer fryses i Europa de neste tre årene. Foto: AFP/Frederic J. Brown/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mitsubishi annonserer denne uka at det blir slutt på nye billanseringer i Europa, som betyr at du trolig ikke vil få se konseptbilen og arvtaker til Outlander, Engelberg her til lands med norske skilt.

Den japanske bilprodusenten la frem en treårsplan, kalt «Small but beautiful», som innebærer å fryse introduksjonen av nye modeller for det europeiske markedet i tre år, men samtidig vil de fortsette salget av eksisterende biler, skriver Top Gear.

Bærekraftig vekst og redusering av kostnadene, er blant stikkordene for treårsplanen som ble lagt frem i går.

Foruten en ny Outlander-modell, må norske kunder mest sannsynlig også se langt etter den elektriske utgaven av ASX som forventes neste år.

Dropper Europa

Nyheten kommer som en overraskelse på norske forhandlere.

– Dette kom overraskende, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør for den norske Mitsubishi-importøren MMC til bransjenettstedet BilNytt, som først omtalte saken i Norge.

Mens Europa kuttes kommer Mitsubishi til å fokusere blant annet på Afrika, Oseania og Sør-Amerika, opplyser bilmerket i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer