Jaguar satser kun på elektriske biler

Dropper fossildrevne biler

Innen 2025 skal luksusmerket Jaguar kun produsere elbiler.

BLIR HELELEKTRISK: Fra 2025 skal Jaguar kun lage elektriske biler, som SUV-en I-Pace. Foto: Øystein B. Fossum
BLIR HELELEKTRISK: Fra 2025 skal Jaguar kun lage elektriske biler, som SUV-en I-Pace. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Jaguar skal kun lage elektriske kjøretøyer fra 2025. Det kunngjorde selskapet selv i dag, mandag. I tillegg vil det nå indiskeide bilmerket også omstrukturere sin ikke-produksjonsrelaterte virksomhet i Storbritannia.

– Innen midten av tiåret vil Jaguar ha gjennomgått en renessanse og gjenoppstå som et rent elektrisk luksusbilmerke, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Og det passer perfekt inn i den «norske planen», der Stortinget har bestemt at det kun skal selges nullutslippsbiler fra og med samme år - 2025.

Jaguar-salget i Norge

År Registrerte
20201348
20193263
20181360
Totalt5971

Tabellen viser antall nybil-registrerte biler av merket Jaguar vi har hatt i Norge de tre siste årene. Kilde: OFV

Stor Norges-suksess

Jaguar Land Rover Automotive PLC er en britisk bilfabrikant med hovedkontor i Coventry i England. Selskapet produserer, som navnet hinter kraftig hint om, biler av merkene Jaguar og Land Rover. Jaguar Land Rover ble stiftet i 2008, da indiske Tata Motors kjøpte produksjonen fra Ford.

Jaguar er en tradisjonsrik britisk produsent av biler i luksusklassen. De siste årene har de gjort store endringer i strukturen, der de både har satset på høyreiste SUV-er og hybridbiler. I tillegg har de hatt gedigen suksess med elbilen Jaguar I-Pace - som både har vunnet flere eksklusive internasjonale priser, samt satt («personlige») salgsrekorder i Norge.

Før I-Pace har Jaguar slitt med å selge mange biler i avgiftstunge Norge. Elbil-SUV-en har imidlertid blitt registrert hele 5500 ganger på norske kunder, etter at den gjorde sitt inntog på markedet i 2018.

I samme periode har merket som helhet blitt nybil-registrert bare 6000 ganger i Norge.

Jaguar I-Pace-salget i Norge

2020 1305
20193080
20181081
Totalt5466

Tabellen viser antall nybil-registrerte biler av modellen Jaguar I-Pace vi har hatt i Norge de tre siste årene. Kilde: OFV

PS: I november i fjor kunngjorde luksusbilmerket Bentley at de skulle bli helelektriske fra 2030.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer