Jaguar satser kun på elektriske biler

Dropper fossildrevne biler

Innen 2025 skal luksusmerket Jaguar kun produsere elbiler.

BLIR HELELEKTRISK: Fra 2025 skal Jaguar kun lage elektriske biler, som SUV-en I-Pace. Foto: Øystein B. Fossum
BLIR HELELEKTRISK: Fra 2025 skal Jaguar kun lage elektriske biler, som SUV-en I-Pace. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Jaguar skal kun lage elektriske kjøretøyer fra 2025. Det kunngjorde selskapet selv i dag, mandag. I tillegg vil det nå indiskeide bilmerket også omstrukturere sin ikke-produksjonsrelaterte virksomhet i Storbritannia.

– Innen midten av tiåret vil Jaguar ha gjennomgått en renessanse og gjenoppstå som et rent elektrisk luksusbilmerke, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Og det passer perfekt inn i den «norske planen», der Stortinget har bestemt at det kun skal selges nullutslippsbiler fra og med samme år - 2025.

Stor Norges-suksess

Jaguar Land Rover Automotive PLC er en britisk bilfabrikant med hovedkontor i Coventry i England. Selskapet produserer, som navnet hinter kraftig hint om, biler av merkene Jaguar og Land Rover. Jaguar Land Rover ble stiftet i 2008, da indiske Tata Motors kjøpte produksjonen fra Ford.

Jaguar er en tradisjonsrik britisk produsent av biler i luksusklassen. De siste årene har de gjort store endringer i strukturen, der de både har satset på høyreiste SUV-er og hybridbiler. I tillegg har de hatt gedigen suksess med elbilen Jaguar I-Pace - som både har vunnet flere eksklusive internasjonale priser, samt satt («personlige») salgsrekorder i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer