Drosjesjåførenes favorittbiler

Hvert år kjøper Norges drosjeeiere omkring 1.600 nye biler. Drosjeeierne er kravstore bilkunder, noe som gjør det interessant for oss andre å smugtitte på hvilke modeller de velger.

Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Opplysningsrådet for Vegtrafikk viser, ikke overraskende, at Mercedes-Benz E-klasse er den overlegent mest populære bilen i drosjenæringen.E-klasse har faktisk stått for nærmere 25 prosent av drosjesalget de siste fem årene. Også i år har E-klasse gjort det godt, og har oppnådd over 26 prosent markedsandel, noe som utgjør 427 biler. Hvis vi tar med C-klasse (42 stk), Sprinter (31 stk) og Vito (29 stk) har Mercedes-Benz en markedsandel på drøye 32 prosent.

Høy komfort

En av årsakene til at Mercedes-Benz E-klasse gjør det så godt i taxi-markedet, er åpenbart den høye komforten bilene byr på. Blant annet medvirker gode seter og dempere til at E-klasse blir en behagelig arbeidsplass. Vi har testet en rekke E-klasse-modeller. Testene finner du her.

I tillegg er Mercedes-motorene, spesielt diesel-variantene, kjent for å ha en usedvanlig lang holdbarhet, og mange drosjeeiere har opplevd at kilometertelleren har rundet én million kilometer før motoren er moden for utskifting.

Høy bruktpris

Bruktprisen er også en viktig årsak til at mange drosjeeiere velger MB. Når en bil skal brukes som drosje, slipper man unna 60 prosent av engangsavgiften. Det er imidlertid en forutsetning knyttet til avgiftsfritaket - bilen må brukes som drosje i minst tre år. Fordi en drosje ofte går 100.000 kilometer i året, har de som regel gått svært langt når de selges, og er derfor lite etterspurt på bruktmarkedet. Et av de få unntakene er nettopp MB E-klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer