Merdedes-AMG GLA 45 4Matic+

Drøy Mini-SUV fra Mercedes

Men du må regne med å betale over en million for den!

MISTEMANN: Selv om GLA er den minste SUV-en hos Mercedes, blir den svindyr i verstingutgave. Men så finnes det ingen direkte konkurrenter heller. Foto: Mercedes-AMG
MISTEMANN: Selv om GLA er den minste SUV-en hos Mercedes, blir den svindyr i verstingutgave. Men så finnes det ingen direkte konkurrenter heller. Foto: Mercedes-AMG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det burde ikke komme som noen overraskelse at AMG gjentok suksessen fra forrige generasjon GLA.

Før noen av oss i det hele tatt har sett Mercedes' minste SUV på norsk jord, melder allerede AMG om den perfekte vinterbilen, nemlig den tøffeste varianten GLA 45 4Matic+.

Det viktigste først. Motoren ble bygget helt ny for den nye A 45 og A45 S. Den har fått et helt nytt produksjonsbånd i AMG sitt hovedkvarter Affalterbach, og det er fortsatt én mann som bygger motoren fra bunn og signerer den.

Du får GLA 45 i de to variantene 45 og 45 S. Det er effekten og utstyrsgraden som er forskjellig. Den svakeste yter 387 hester og 480 Nm, mens den sprekeste gir 421 og 500. Det betyr at den fortsatt er verdens sterkeste firesylindrede toliter i serieproduksjon.

Det er greit å ta med seg firesylindrede, for om Koenigsegg Gemera skulle komme i serieproduksjon, har den en tresylindret toliter med elektromagnetiske ventiler på hele 600 hester!!!

Dreiemomentet hos AMG hentes høyt oppe i turtallsregisteret så dette er en bil som liker høyt turtall.

Dobbeltclutch-girkassa er også helt ny med A og GLA og har 8 trinn. kombinasjonen gir en akselerasjon fra stille til 100 km/t på 4,3 sekunder for S. Lillebror bruker bare et tidel mer. Toppfarten for 45 er 250 kilometer i timen. S skyver faktisk på til 270.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer