Hyundai tilbakekaller

Du blinker høyre, bilen til venstre

Kia og Hyundai kaller nå tilbake 550 000 biler fordi de blinker til venstre når du trykker høyre. Og omvendt.

FEI VEI: Når du setter på blinklyset til høyre for å svinge til høyre, mens bilen blinker til venstre, kan det selvfølgelig være trafikkfarlig. Hyundai kaller tilbake bilene for å få programvaren i en databoks til å forstå signalene fra blinklysbryteren. Foto: Rune Korsvoll
FEI VEI: Når du setter på blinklyset til høyre for å svinge til høyre, mens bilen blinker til venstre, kan det selvfølgelig være trafikkfarlig. Hyundai kaller tilbake bilene for å få programvaren i en databoks til å forstå signalene fra blinklysbryteren. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du nærmer deg et kryss. Du skal svinge til venstre, og slår selvfølgelig på blinklyset mot venstre. Men i stedet er det blinklysene til høyre som begynner å blinke på bilen. Det er akkurat det som har skjedd noen eiere av sørkoreanske biler i USA. En feil som i tillegg til å være kuriøs, selvfølgelig også kan være trafikkfarlig.

Tilbakekallingen skjer i USA. Vanligvis skriver vi om de tilbakekallingene som går på sikkerheten på biler som er solgt i Europa og Norge.

Denne med blinklyset er såpass kuriøs at den får plass.

550 000 biler

Hyundai og Kia kaller derfor tilbake flere enn 550 000 biler. Tilbakekallingen gjelder Hyundai Sonata modellår 2015 til og med 2017 og Sonata hybrid modellår 2016 og 2017. Kias flerbruksbil Sedona fra 2015 til og med 2017 er også berørt av denne tilbakekallingen. Denne bilen er aldri solgt i Norge.

En talsperson for fabrikken, forklarer at det kan være programvaren i en databoks i bilene som ikke tolker signalene fra hendelen til blinklyset riktig. Hyundai sier samtidig at de ikke kjenner til noen tilfeller der dette har bidratt til ulykker eller skader på personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer