Dette gjør Norsk elbilforening etter at målet er nådd

Du blir ikke kvitt dem

Hva skjer i 2025 når Elbilforeningen får det som de vil og Norge kun selger nullutslippsbiler?

SKAL INGEN STEDER: Norsk elbilforening har som ikonet Tesla Model X og de andre elbilene kommet for å bli i Norge - i alle fall om vi skal tro ambisjonene til Elbilforeningen framover. llustrasjonsfoto: Wikimedia
SKAL INGEN STEDER: Norsk elbilforening har som ikonet Tesla Model X og de andre elbilene kommet for å bli i Norge - i alle fall om vi skal tro ambisjonene til Elbilforeningen framover. llustrasjonsfoto: Wikimedia Vis mer
Publisert

– Vi kommer nok til å ha nok å jobbe med de neste 25 årene også. Vi er ikke fornøyde før all transport er elektrisk, og selv når vi har lykkes med dét vil det fortsatt være behov for en organisasjon som støtter og hjelper folk i deres transporthverdag.

Det sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dinside. I november feiret Elbilforeningen 25 år. 25 år med kamp for elektrisk mobilitet i Norge.

De har vokst til å bli en vesentlig maktfaktor i norsk samferdselspolitikk, og med 35 ansatte og cirka 80 000 medlemmer en konkurrent av NAF.

Mot målet!

I Nasjonal Transportplan har politikerne bestemt at det kun skal selges nullutslippsbiler (nye personbiler og lette varebiler) fra og med 2025. Det er et mål de færreste trodde var mulig for bare få år siden.

Nå er vi imidlertid på full fart mot det elbildominerte samfunnet. De siste månedene har elbilandelen av nybilsalget vært på godt over 50 prosent (november var femte måned med over 50% i 2020).

Og i oktober varslet en av Norges største bilimportører at de tror på en ekstremandel på 90 prosent elbiler allerede i 2021 - altså fra januar av! Samtidig tror de på fullt elbilsalg to år før politikernes mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer