Mobil i bil:

Du får bot uansett

Det svir å bli tatt for mobilbruk i bil, også i stillestående køer.

SVIR SKIKKELIG: Også når du står stille i kø, får du boten på 9 750 kroner og tre prikker i førerkortet dersom du bli tatt for å bruke mobiltelefonen. Foto: Alexander Boucher/Unsplash/Fremtind
SVIR SKIKKELIG: Også når du står stille i kø, får du boten på 9 750 kroner og tre prikker i førerkortet dersom du bli tatt for å bruke mobiltelefonen. Foto: Alexander Boucher/Unsplash/Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har fått med seg at det er forbudt å bruke håndholdt mobiltelefon mens de kjører. Likevel er det mange som gjør det. I en undersøkelse forsikringsselskapet Fremtind har gjort, oppgir 22 prosent av bilførerne at de bruker mobilen, enten ved å surfe, sende meldinger eller snakke i telefonen. Blant de yngste (18 til 24 år) er det hele 38 prosent som svarer dette.

I den samme undersøkelsen svarer halvparten av oss at vi blir irritert over andre som bruker mobilen bak rattet.

Koster deg 9 750 kroner

– Det er urovekkende mange som bruker mobilen under kjøring, til tross for at de irriterer seg over nettopp dette. Vi har kanskje lett for å henge oss opp i andres oppførsel på veien, men da anbefaler jeg heller å ta en titt på egen atferd først. Mange skader kunne vært unngått hvis vi konsentrerte oss bedre bak rattet, så la mobilen ligge når du kjører, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Boten for å bli tatt for bruk av håndholdt mobil bak rattet har nærmest eksplodert. Fram til mars 2021 kostet det deg 1 700 kroner. Siden den gang har politikerne økt boten flere ganger. Nå ryker du på 9 750 kroner om du bli tatt. Det er det mange som ikke har fått med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer