Parkeringsbøter

Du kan bare få ei bot

Fått parkeringsbot? Bli stående! Det er ingen grunn til å stresse med å flytte bilen, om du allerede har fått bot. Men pass deg for unntakene som kan gi borttauing.

KUN EI BOT: Har du først fått bot, vil du ikke få flere, men se opp for unntakene som kan gjøre at bilen blir tauet. Foto: Øystein B. Fossum
KUN EI BOT: Har du først fått bot, vil du ikke få flere, men se opp for unntakene som kan gjøre at bilen blir tauet. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har lappen på bil har opplevd å få parkeringsbot én eller annen gang i livet. Og vi vet hvor utrolig kjip følelse det er.

Det hjelper imidlertid ikke å stresse. Faktisk er det ingen vits i å skynde seg med å flytte bilen heller - bota er jo allerede der.

– Men hvor lenge kan du stå med bota, før det kommer enda én på ruta?

– Hovedregelen er at man bare kan få ei parkeringsbot, uavhengig av hvor mange bestemmelser man har brutt, forteller daglig leder Lars Monsen i Norges Parkeringsforening til Din Side.

Men ... bota kan øke

Dermed er det bare å senke skuldrene, og la bilen stå og støve ned på parkeringsplassen til evig tid ... eller?

Nei, så enkelt er det ikke.

– Bota kan nemlig øke i de tilfellene du står parkert i over tre døgn, på en plass hvor du skal betale avgift, forteller Monsen.

Han viser til Parkeringsforskriften og paragraf 36, siste ledd, og utdyper:

– Dersom man har parkert på et sted hvor det eksempelvis koster 100 kroner i døgnet å stå parkert, vil man etter tre døgn få en sanksjon (bot) på 900 kroner. Normalt ville sanksjonen vært på 600 kroner, men i disse tilfellene skal man altså plusse på døgnprisen ganger tre - noe som i dette tilfellet blir 300 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.