Parkeringsbøter

Du kan bare få ei bot

Fått parkeringsbot? Bli stående! Det er ingen grunn til å stresse med å flytte bilen, om du allerede har fått bot. Men pass deg for unntakene som kan gi borttauing.

KUN EI BOT: Har du først fått bot, vil du ikke få flere, men se opp for unntakene som kan gjøre at bilen blir tauet. Foto: Øystein B. Fossum
KUN EI BOT: Har du først fått bot, vil du ikke få flere, men se opp for unntakene som kan gjøre at bilen blir tauet. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av de som har lappen på bil har opplevd å få parkeringsbot, en eller annen gang i livet. Og vi vet hvor utrolig kjip følelse det er.

Det hjelper imidlertid ikke å stresse. Faktisk er det ingen vits i å skynde seg med å flytte bilen heller - bota er jo allerede der.

– Men hvor lenge du man stå med bota, før det kommer enda én på ruta?

– Hovedregelen er at man bare kan få én parkeringsbot, uavhengig av hvor mange bestemmelser man har brutt, forteller daglig leder Lars Monsen i Norges Parkeringsforening til Dinside.

Men ... bota kan øke

Dermed er det bare å senke skuldrene, og la bilen stå og støve ned på parkeringsplassen til evig tid ... eller?

Nei, så enkelt er det ikke.

– Bota kan nemlig øke i de tilfellene du står parkert i over tre døgn, på en plass hvor du skal betale avgift, forteller Monsen.

Han viser til Parkeringsforskriften og paragraf 36, siste ledd, og utdyper:

– Dersom man har parkert på et sted hvor det eksempelvis koster 100 kroner i døgnet å stå parkert, vil man etter tre døgn få en sanksjon (bot) på 900 kroner. Normalt ville sanksjonen vært på 600 kroner, men i disse tilfellene skal man altså plusse på døgnprisen ganger tre - noe som i dette tilfellet blir 300 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer