Du kan bli ruinert

Dette må du huske.

SKILT: Løsningen gjør det enklere, men ikke glem dette. Foto: NTB
SKILT: Løsningen gjør det enklere, men ikke glem dette. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lir mot høst og mange skal parkere sesongkjøretøyene sine for vinteren. Etter hvert skal en del av oss også klargjøre snøscooteren for vinteren.

I september i fjor lanserte Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Bivirkning

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og levere skiltene.

Dette gjør det enklere for mange som bare bruker kjøretøyer i sesong, men nå kan det se ut til at ordningen har gitt en kjip bivirkning.

VERDENS DYRESTE: Denne bilen ble nettopp solgt for en pris som gjør den til verdens dyreste. Og hittil er kjøperen ukjent. Video: Rolls-Royce / Storyblocks. Vis mer

- Flere glemmer å registrere bilen og det kan fort bli en dyr forglemmelse. Vi ser en økning i antall avregistrerte og uforsikrede kjøretøy i trafikken. Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5000 kr og skiltene blir inndratt, advarte Heidi Øwre i Statens vegvesen til DinSide tidligere.

De er bekymret på grunn av dette, og at mange kanskje glemmer å påregistrere kjøretøyet, siden skiltene fremdeles sitter på kjøretøyet.

Øwre forteller også om en annen feil folk gjør, nemlig å bare aktivere forsikringen uten å registrere kjøretøyet.

- Da har du i teorien en forsikring, men den er ikke koblet til kjøretøyet.

Dermed er ikke det aktuelle kjøretøyet forsikret, og dersom du kommer ut for en ulykke, kan det ende i økonomisk ruin.

Mange uregistrerte

Dette er imidlertid ikke første gang det ropes varsko om dette. Trafikkforsikringsforeningen (TFF) uttalte i vår at de fryktet at folk kjører rundt med avregistrerte biler med skiltene på.

- Vi er sterkt bekymret for at den fleksible ordningen er for fleksibel i den forstand at man kan gå i en felle, sa direktør Roger Stenseth til TV 2 da.

I skrivende stund er det 25 517 uregistrerte kjøretøy her til lands, ifølge Trafikkforsikringsforeningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer