Du kan få 25.000 i miljøbonus

De borgerlige partiene krever miljøsatsning i krisepakken.

Den nye Ford Focus Econetic er blant bilene med mindre enn 120 gram CO2-utslipp per kilometer, og som kan bli 25.000 kroner billigere dersom opposisjonspartiene får flertall for forslaget i Stortinget. Foto: Cato Steinsvåg
Den nye Ford Focus Econetic er blant bilene med mindre enn 120 gram CO2-utslipp per kilometer, og som kan bli 25.000 kroner billigere dersom opposisjonspartiene får flertall for forslaget i Stortinget. Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Dette forslaget gikk ikke igjennom i Stortinget, og ble nedstemt av alle regjeringspartiene i tillegg til Frp.

- Ved å gi alle som kjøper miljøvennlige biler en premie på 25 000 kroner oppnår vi to ting sier stortingsrepresentant for Høyre, Linda Hofstad Helleland. Sammen med Venstre og Krf vil de nå gjøre det mer lønnsomt å velge miljøvennlig.

De borgerlige partiene vil nå foreslå å innføre en miljøbilpremie til alle som kjøper bil som slipper ut mindre enn 120 gram CO2 per kilometer.

Oversikt over de beste miljøbilene på markedet

- Synkende nybilsalg gir muligheter

- For det første kan vi på denne måten få byttet ut en del eldre forurensende biler med nye miljøvennlige biler med lavere CO2-utslipp. I tillegg vil dette være med på å øke nybilomsetningen i en tid der denne næringen rammes særlig hardt av finanskrisen, sier avgiftspolitisk talskvinne i Høyre, Linda C. Hofstad Helleland på partiets nettsider.

En av målsetningene er altså å øke det norske nybilsalget, som fikk et stort brems i januar. En annen er å øke salget av mer miljøvennlige biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer