Du kan få årsavgift på gammel bil

Solgte du bil i fjor? Da bør du se her.

Har du avtalegiro for årsavgiften? Dersom du har solgt bilen i løpet av det siste året, bør du være obs! Foto: PER ERVLAND
Har du avtalegiro for årsavgiften? Dersom du har solgt bilen i løpet av det siste året, bør du være obs! Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bileiere som har avtaletrekk for årsavgiften, risikerer å betale årsavgift for en bil de allerede har solgt. Årsaken er at avtalegiro-ordningen følger kjøretøyet og ikke personen som eier det.

Derfor vil bileiere som har avtalegirotrekk for årsavgiften automatisk få en regning i nettbanken. Det lønner seg altså å ta en titt på nettbanken i dagene fremover - ettersom årsavgiften har betalingsfrist i dag.

Heldigvis vil løsningen endres på neste år, og dersom du er så uheldig og oppleve å bli trukket i årsavgift for en bil du ikke har - lover Tolldirektoratet til dinepenger.no at de vil returnere pengene.

Betal nå!

For den som har bil og uansett må betale årsavgiften, anbefales det derimot å betale avgifta så fort som mulig. Venter du et par uker til, vil du få en bot på 250 kroner.

Videre koster det 900 kroner dersom man stoppes i kontroll uten å ha betalt, og deretter velger å betale avgiften på stedet. Dersom skiltene klippes og må hentes på trafikkstasjonen er gebyret på 1.200 kroner.'

Er du en av dem som slipper unna?

Vil man fortsette å kjøre lovlig, må man deretter betale full årsavgift. I verste fall kan derfor årsavgiften koste deg 4190 kroner dersom du har en bensin- eller dieseldreven personbil med fabrikkmontert partikkelfilter - og du glemmer å betale avgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer