Varsler om kontroller:

Du kan få bot for å være «grei»

Derfor bør du ikke gjøre dette.

VARSLER: Politiet er stadig på veien for å sjekke trafikken, men mange varsler om kontroller. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
VARSLER: Politiet er stadig på veien for å sjekke trafikken, men mange varsler om kontroller. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert

Blir man knepet i trafikkontroll, har man brutt reglene, men mange anser det som sure penger og en kjedelig affære. På sosiale medier finnes det flere grupper som advarer mot trafikkontroller, noe flere organisasjoner har gått ut mot.

– Det er på tide nå å rope et stort varsku mot denne typen varslingsgrupper. De undergraver trafikksikkerheten og nullvisjonen og er potensielt livsfarlige fordi de kan hjelpe både fyllekjørere og andre typer farlige trafikanter til å unngå politiet, sa generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i trafikksikkerhetsorganisasjonen MA Rusfri Trafikk til NRK i fjor.

– Ikke blink

En annen vri er å blinke med lysene til motgående trafikanter for å varsle om at lovens lange arm lurer i buskene.

– Ikke blink med lysene for å advare andre bilister mot kontroll, sier politioverbetjent og gruppeleder i Utrykningspolitiet, Rune Dahl til Smaalenenes Avis.

– Varsler man noen som kjører i lovlig fart, kan det være en rusmisbruker som får sjansen til å snu. Er det en uten gyldig førerkort? Eller er det faktisk også en som er etterlyst av politiet for grov kriminell handling og som også får sjansen til å snu, sier han, og bekrefter at en del UP-kontroller også handler om å være på utkikk etter konkrete personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer