Folke-Teslaen ligger ute til salgs på ebay

Du kan få Tesla Model 3 - NÅ!

Bilen alle snakker om - og som «alle» vil ha - er faktisk tilgjengelig.

TESLA MODEL 3: Den er sterkt etterspurt, og nå ligger det en bil til salgs på det åpne markedet. Foto: Tesla
TESLA MODEL 3: Den er sterkt etterspurt, og nå ligger det en bil til salgs på det åpne markedet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Tesla opplyser om at ladeporten på amerikanske biler ikke er kompatible med europeiske Supercharger-stasjoner, samt at disse bilene kan ha andre komponenter som ikke er typegodkjent i Europa.»Den såkalte Folke-Teslaen, Model 3, har latt vente på seg. Produksjonsproblemene har stått i kø sammen med hundretusentalls interessenter som aldri har fått noen klart svar på når de faktisk kan få bilen.

Men det finnes èn bil som du kan få kjøpt allerede i dag. På ebay er det annonsert en bil som er levert ut fra fabrikken i California. Til en pris av 347.000 kroner.

Finner du en transportør, skal det være mulig å få den shippet til Norge for rundt 15.000 kroner. Avgifter og registreringsomkostnader kan du bare glemme når det gjelder elbil, så her kan du gjøre et solid elbil-kupp.

EL-BUY: Denne nye Tesla Model 3 ligger til salgs på ebay.com. Fristende, men du bør tenke deg om før du kjøper.
EL-BUY: Denne nye Tesla Model 3 ligger til salgs på ebay.com. Fristende, men du bør tenke deg om før du kjøper. Vis mer

Eller? Er det så enkelt?

Gunnar Birkenfeldt er en pionér i bilbransjen og var den som sørget for salg av de første utgavene av Model S som kom hit til lands:

- Det er nok ikke uten videre rett fram dette her, nei, sier han.

- Først av alt: I juni i fjor kom det nye regler om at bilen må ha vært ordinært registrert i seks måneder i USA. Det betyr at den må ha hatt skilt, vognkort og at det er betalt avgifter for den før evt. eksport.

- Det legger en klar demper på muligheten for å hente den rett hjem nå.

- Da vi i sin tid tok inn de aller første Model S, var for eksempel ikke de bilene forberedt for superlader-nettverket. GPS-systemene var annerledes. Og den gangen var det også forskjell på garantiforholdene. Vi måtte blant annet sende biler til USA for å få dem reparert. Men det later til at mye av dette er løst nå, sier Birkenfeldt.

Dessuten:

– Ladeporten på amerikanske biler er ikke kompatible med europeiske Supercharger-stasjoner, samt at disse bilene kan ha andre komponenter som ikke er typegodkjent i Europa, opplyser Teslas PR-sjef, Even Sandvold Roland til Dinside.

500 000 reservasjoner

Bilen som ligger til salgs på ebay, er mørkeblå metallic, den er utstyrt med Long Range Battery som skal gi 50 mils rekkevidde og den gjør 0-100 km/t på 5 sekunder. Av annet utstyr er det verdt å nevne Premium interiør, som består av 12-veis justerbare seter med varme, Premium lydsystem. Videre har den Tesla Auto pilot, 19-toms hjul og panorama glasstak.

Det er estimert at over 500.000 personer har satt seg på lista for den nye Tesla Model 3. Men bilene har latt vente på seg...

Vi tipper det er en del norske elbil-entusiaster som veldig gjerne ville slått kloa i akkurat denne som nå ligger ute for salg.

Men: Har du lyst og tenker å hente den over dammen, tyder det meste på at du må vente litt til. I spenning.

Første norske over sommeren 2018?

Når det gjelder kunder som har reservert en bil, henviser Tesla til eksisterende leveringsplaner med oppstart av levering til internasjonale kunder i annet halvår 2018. Det betyr i praksis at de første norske kundene vil få sine biler til høsten hvis planene fastholdes.

Kunder oppfordres til å logge seg på nettsidene for å sjekke tidspunkt for forventet levering av bilen de har bestilt. Her blir informasjonen oppdatert kontinuerlig.

Uforutsett flaskehals

Årsaken til forsinkelsen skal ifølge Tesla være undersystemer ved produksjonslinjen, som det har tatt lenger tid enn forventet å få satt i gang.

Tesla Norge opplyser på sine hjemmesider at de nå øker produksjonen, og reservasjoner på Model 3 har en estimert levering om 12-18 måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer