Internasjonalt førerkort

Du kan få trøbbel

Ikke bare passet som må være i orden.

PASS PÅ: Ikke bare passet som må være på stell om man har tenkt seg på kjøretur i det store utland. Foto: Martin Gramnæs
PASS PÅ: Ikke bare passet som må være på stell om man har tenkt seg på kjøretur i det store utland. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er allerede i ferd med å bestille årets sommerferie. Å sørge for at passet er i orden, er noe mange er opptatt av i disse dager, og det kan være vanskelig å få time til dette.

En ting som mange kanskje ikke tenker på, er at også førerkortet må være på stell, før man legger ut på eventyr i utlandet. I noen land holder det nemlig ikke med det «vanlige» norske førerkortet.

Ikke alle aksepterer

– Mange land godtar EØS-modellen av førerkort, slik vi har i Norge i dag, men i noen land kan man trenge et internasjonalt førerkort i tillegg til det vanlige førerkortet ditt. Statens vegvesen anbefaler at man tar kontakt med myndighetene i det aktuelle landet, eller landets ambassade i Norge, og forhører seg om hvilke regler som gjelder, sier fagleder for førerkort i Statens vegvesen Jørgen Melbye Ingebrigtsen i en epost til DinSide.

Det internasjonale førerkortet er en oversettelse av førerrettighetene i et nasjonalt førerkort til en rekke språk, i form av et papirhefte i A6-format med grått omslag og hvite sider.

I Norge er det bilistorganisasjonene NAF, KNA og MA - Rusfri Trafikk som utsteder disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer