Regjeringen vil fjerne engangsavgift på 20 år gamle biler:

Du kan spare 100.000,- på å importere luksusbil

Drømmer du om en 20 år gammel bil? Snart kan du slippe å betale avgifter på den. Samtidig vil ikke overgangen til WLTP-normen koste norske bilkjøpere noe ekstra.

LUKSUSBIL PÅ FRI IMPORT: En 1998-modell Mercedes S-klasse vil bli 107 000 kroner billigere å importere når engangsavgiften forsvinner på biler eldre enn 20 år. Foto: Mercedes/Wald
LUKSUSBIL PÅ FRI IMPORT: En 1998-modell Mercedes S-klasse vil bli 107 000 kroner billigere å importere når engangsavgiften forsvinner på biler eldre enn 20 år. Foto: Mercedes/Wald Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld ble Høyre, Frp, Venstre og KrF enige om å danne en flertallsregjering. Og Frp har åpenbart fått gjennomslag for noen fanesaker.

Noe av det mest oppsiktsvekkende er at regjeringen vil fjerne engangsavgift for biler over 20 år. Det betyr at man kan importere gamle biler uten å betale annet enn moms.

Veteranbil-grensa er som i resten av Europa - 30 år. Men med en «avgiftsfri» 20-årsgrense vil det åpenbart bety økt import av bilmodeller fra tiårs-perioden 1989 til 1999.

Ifølge bransjestedet Bilnytt.no (abonnement), som har regnet på dette, betyr det at en for eksempel vil kunne spare 107.000 kroner i engangsavgift, ved bruktimport av en 1998-modell Mercedes-Benz S600.

Dette er gjerne biler som har store motorer med høye utslipp - og langt unna det sikkerhetsnivået vi finner i dagens moderne biler. I 1998 kom biler som Volvo S80, Jaguar S-Type, Alfa Romeo 166, mens året før finner vi Mercedes-Benz ML og Lexus RX - for å nevne noen.

- Overrasket

- Vi er ganske så overrasket over at 20 år gamle biler nå vil slippe engangsavgift når de kommer til Norge. Disse har et lavere sikkerhetsnivå og høyere utslipp, og det henger lite sammen i det større bildet hvor regjeringen snakker om miljøprofil og stimulerer til nullutslippsbiler, sier direktør Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer