Årets bil 2021

Du kan stemme frem årets bil

32 kandidater, derav 14 elbiler og 10 ladbare. Nå kan du stemme på DINE favoritter!

ÅRETS BIL: Dette er de nominerte til årets bil 2021. Klipp: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kåring av Årets bil har lange tradisjoner i Dagbladet/Dinside, og nå trenger vi din hjelp til å kåre «Folkets favoritt». Vinneren av denne prisen offentliggjøres 19. november.

Oppdatert 09.36: Etter tre timer er det uhyre jevnt i toppen! Bare 13 stemmer skiller første- og fjerdeplassen i skrivende stund.

Avstemningsboksen finner du nederst!

2020 skulle blir elbilens år, men bilprodusentene snublet allerede på startstreken på grunn av coronakrisen. Bilfabrikkene stengte ned en etter en og samtidig ble det en uro blant nybilkjøperne - om man fortsatt ville ha en jobb å gå til.

Det resulterte i en lunken vår og mange utsettelser på bilmodeller som var annonsert tidlig i år, men som først begynner å synes i registeringsstatistikken til neste år.

Løsnet

I mellomtiden har bilforhandlerne solgt rekordmange bruktbiler. Nybilsalget har imidlertid tatt seg opp igjen og i september satte vi en ny elbil-rekord. Aldri før har andelen av elektriske biler vært høyere i Norge.

De strenge utslippskravene i Europa gir svært tydelige utslag på listen over kandidatene til Årets bil 2021 også. Av 32 finalister kan 14 fås elektrisk, ytterligere 10 kan fås som ladbare hybrider og det er 5 hybridversjoner. Kun 3 biler er altså ikke elektrifiserte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer