Du kan ta førerkort for automatgir

Men er det smart å ta lappen kun for automatgir og droppe manuelt gir?

ØVELSESKJØRE? Har du få muligheter til å øvelseskjøre med manuelt gir, kan det være et alternativ å kjøre opp med automat.  Foto: NTB SCANPIX
ØVELSESKJØRE? Har du få muligheter til å øvelseskjøre med manuelt gir, kan det være et alternativ å kjøre opp med automat. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere tar nå førerkort for bil med automatgir, men lønner det seg?

Det er klart, automatgir er å finne på de aller fleste nye biler og oftere enn noen gang velges nettopp disse modellene også.

Det som derimot kan by på utfordringer, er når du plutselig blir avhengig av andres biler eller skal leie, for eksempel flyttebil.

LES OGSÅ: Har førerkortet ditt gått ut på dato?

Førerkort kun for automatgir

- Om du nå er på vei til å kjøre opp lønner det seg å velge en manuell bil, forteller kjørelærer Morten Andersen ved Hamar trafikkskole.

Han forteller at det gjerne er de som sliter litt med å holde fokus samtidig som en skal skifte gir, svinge og følge med på trafikken, som velger det alternative førerkortet.

- Det er veldig opp og ned og avhengig av hva slags forutsetninger eleven har som avgjør om eleven velger førerkortet med begrensninger.

- Eleven kan ha vanskeligheter med å få øvelseskjørt på fritiden, og slik ikke ha de samme forutsetningene som andre. Vi ser en tendens til at flere velger å ta denne typen førerkort, sier Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer